Giuliana Gallo Patti

Persoonlijke gegevens

gallogiuliana@gmail.com
giulianabotanicalart@gmail.com
www.giulianabotanicalart.com

Opleiding

  • BSc (Hons) Bachelor of Science degree (Honours)

Giuliana maakte kennis met de botanische schilderkunst in 2007 in Nederland en versterkte haar kennis in het VK. Ze volgde intensieve botanische kunstcursussen bij Anne-Marie Evans en workshops en masterclasses bij Anita Walsmit Sachs, Christabel King, Katie Lee, Beverley Allen, Rosie Sanders, Fiona Strickland en andere vooraanstaande botanische kunstenaars.

Lidmaatschappen

  • Werkend lid van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland
  • Lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars America

Media

Aquarel, potlood en kleurpotlood, pen en inkt

Werkwijze

Giuliana is geboren en getogen in Italië, op het eiland Elba, waar haar interesse in de natuur begon, dankzij de planten die haar grootmoeder in haar tuin kweekte en de geurende bloemen van de mediterrane maquis die het eiland bedekken. Haar kindertijd interesse in de natuur bleef groeien in Nederland, het land waar ze woont en waar ze voor het eerst kennis maakte met botanische schilderkunst. Ze bevorderde haar kennis van de verschillende technieken om de plantenwereld waarheidsgetrouw weer te geven in het VK, in de Chelsea Physic Garden en in de Royal Botanic Gardens Kew, Londen.

Giuliana gelooft in botanische schilderkunst als een hedendaags kunst genre. Bovendien, de praktijk van het observeren, onderzoeken, tekenen en schilderen van planten is voor haar een manier om, in onze steeds technologischer wordende wereld, dichter bij de natuur te komen, te zien hoe kwetsbaar het is, en te erkennen de enorme behoefte die nodig is om haar te respecteren en beschermen, vooral vandaag wanneer een op de 4 plantensoorten met uitsterven wordt bedreigd.

Giuliana heeft haar werk getoond in verschillende tentoonstellingen zowel in binnen- als in buitenland, waaronder Duitsland, Italië en het VK.

Om de samenwerking en het delen van ideeën tussen kunstenaars te bevorderen, heeft ze verschillende internationale masterclasses botanische kunst georganiseerd. In 2018 was ze co-curator van de Florentia en in 2019 van de Natura Picta International Exhibitions of Botanical Art in Florence, Italië, en co-editor van de bijbehorende catalogi.