Wil Wessel-Brand

Persoonlijke gegevens

Wil Wessel-Brand
21-08-1946
Paulus Potterhof 23
4033 AN Lienden

tel: 0344 – 601280
E-mail: wilwes46@hetnet.nl

Opleiding

Kunstacademie Arnhem.
Akte tekenen
Akte Handenarbeid

Werk

Ruim 25 jaar werkzaam geweest bij Wageningen Universiteit als botanisch wetenschappelijk tekenaar bij de  Leerstoelgroep Biosystematiek. Wetenschappelijke tekeningen worden gebruikt bij systematisch plantenonderzoek en gepubliceerd in tijdschriften, flora’s en proefschriften. Meestal worden de planten op ware grootte afgebeeld en bij publicatie iets verkleind. Helaas hebben de universiteiten andere keuzes gemaakt en zijn er weinig mensen die dit mooie vak nog beoefenen.

Lidmaatschappen

Sinds 2007 ben ik werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, en docent botanisch tekenen. Vanaf die tijd geef ik regelmatig cursussen en workshops in samenwerking met onze vereniging.

Werkbeschrijving

Mijn techniek is meestal pen en inkt, grafiet en soms kleurpotlood of een combinatie. Het is heel plezierig om op een andere manier met het vak bezig te zijn en de technische kennis en liefde voor de natuur door te geven.

Deelname aan diverse exposities; o.a. Paleis Het Loo, Kew Gardens Londen, Noordbrabants Museum Den Bosch en de Zwarte Tulp in Lisse.